Güveçte İstavrit



















Malzemeler

  • 1 kg. istavrit
  • 3 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Maydanoz

Hazırlanışı

  • Balıkları ayıklayıp süzgece koyarak, suyunun süzülmesi için bekletin.
  • Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip üzerine karabiber, sarımsak, tuz, zeytinyağı ilave edip çırpıcıdan geçirin.
  • Genişçe bir kap içine yıkanmış balıkları yan yana dizip üzerine hazırladığımız sosu ilave edin.
  • Üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 4-5 saat bu şekilde buzdolabında bekletin.
  • Balıkları güveçlere düzgünce yerleştirip, üzerine hazırladığımız sosunu gezdirin.
  • Balıkların üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Aralarına defneyapraklarını yerleştirin.
  • 200 dereceli fırında pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz yıkayıp orta incelikte kıydığımız maydanozları üzerine serperek servis yapın.
22 Mar 2014

0 yorum:

Yorum Gönder

:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.

 
Top