Güveçte İstavrit
Malzemeler
- 1 kg. istavrit
- 3 adet domates
- 5 diş sarımsak
- 4 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Maydanoz
Hazırlanışı
- Balıkları ayıklayıp süzgece koyarak, suyunun süzülmesi için bekletin.
- Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip üzerine karabiber, sarımsak, tuz, zeytinyağı ilave edip çırpıcıdan geçirin.
- Genişçe bir kap içine yıkanmış balıkları yan yana dizip üzerine hazırladığımız sosu ilave edin.
- Üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 4-5 saat bu şekilde buzdolabında bekletin.
- Balıkları güveçlere düzgünce yerleştirip, üzerine hazırladığımız sosunu gezdirin.
- Balıkların üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Aralarına defneyapraklarını yerleştirin.
- 200 dereceli fırında pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz yıkayıp orta incelikte kıydığımız maydanozları üzerine serperek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.