İstavrit Buğulama Tarifi

İstavrit Buğulama Nasıl Yapılır

2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Dilim limon
1,5 Çorba Kaşığı tuz
1 Adet büyük soğan
750 gr İSTAVRİT
1 Adet Domates


Dibini margarin ile yağladığımız borcamınızın en altına, ay şeklinde doğranmış büyük bir soğanın yarısını dağıtarak yayın. Üzerine istavrit balıklarınızı sıralayın. Üzerine tekrar ay ay doğranmış soğanlarımızı serptikten sonra yuvarlak yuvarlak domateslerinizi ve limonumuzu koyun. Tuzunu ekledikten sonra üzerine ince ince margarininizi kesin ve yayın. Folyo yardımı ile hiç hava almayacak şekilde üzerini kapatın ve 200 derece fırında 30/35 dk piştikten sonra sunum için hazırlıyabilirsiniz. Dilerseniz bir kat daha ince yuvarlak patates dilimleyip koyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top